Πηγή: Olive Oil Times
Προστασία απο τον Διαβήτη
Έχει αποδειχθεί ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, χαμηλή σε κορεσμένα λίπη, πλούσια σε υδατάνθρακες και διαλυτές ίνες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σπόρους είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τους διαβητικούς. Βοηθά στη μείωση των “κακών” λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ενώ βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Παραδοσιακά, έχει συνταγογραφηθεί μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, φαίνεται ότι είναι ο τύπος λίπους που μετράει παρά το ποσό του λίπους.Γνωρίζουμε τώρα ότι μια δίαιτα πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, όπως αυτά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, προστατεύει από πολλές από αυτές τις χρόνιες παθήσεις.